Σαντορίνη

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΝΗΣΙ

Η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου και ένας εξωτικός προορισμός, γνωστός σ’ όλο τον πλανήτη. Η τοποθεσία της Χαμένης Ατλαντίδας που διεκδικεί, έρχεται να προσθέσει ακόμα περισσότερο μυστήριο στον συγκεκριμένο προορισμό. Πρωτεύουσα του νησιού είναι τα Φηρά χτισμένα στην Καλντέρα, 260 μ. πάνω από τη θάλασσα, με υπέροχη θέα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Τα Φηρά μαζί με το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και την Οία απλώνονται κατά μήκος της Καλντέρας μαγεύοντας τον επισκέπτη, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Το  ηλιοβασίλεμα στην Οία είναι μαγευτικό και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Η Σαντορίνη θεωρείται ο κατεξοχήν ρομαντικός προορισμός στην Ελλάδα που προτιμάται για γάμους και γαμήλια ταξίδια. Οι εκκλησίες, οι βεράντες των ξενοδοχείων και τα εστιατόρια της Καλντέρας, δημιουργούν γαμήλια σκηνικά που θυμίζουν παραμύθι. Ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη με την χαρακτηριστική ιδιαίτερη ομορφιά που δημιουργήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου και άφησε το στίγμα της.

Το νησί διαθέτει εντυπωσιακά τοπία, θρυλικούς μύθους, παραδοσιακούς οικισμούς με γαλάζιους τρούλους στις εκκλησίες να υψώνονται στο νησί σαν όαση. Τα όμορφα χωριά του νησιού που αξίζει να επισκεφθεί κανείς είναι το Ακρωτήρι και το Μέσα Βουνό με τους διάσημους αρχαιολογικούς τους χώρους. Επίσης, ο Πύργος, οι Καρτεράδες, το Εμπορειό, το Αμμούδι, η Φοινικιά, η Περίσσα, ο Περίβολος, το Μεγαλοχώρι, το Καμάρι, η Μεσσαριά και ο Μονόλιθος αποτελούν σημαντικούς προορισμούς. Στη νησίδα της Παλιάς Καμένης υπάρχουν επίσης θερμά νερά που μπορεί κανείς να απολαύσει ένα φυσικό, «ηφαιστειακό» spa.

Οι παραλίες του νησιού είναι ένα μοναδικό θέαμα που δεν θα συναντήσει ο επισκέπτης πουθενά αλλού στο Αιγαίο και η έλξη της είναι αναπόφευκτη. Οι άγριες Μαύρες παραλίες στο Καμάρι και την Περίσσα, η κυκλική παραλία αλλά και η τεράστια παραλία στην Βλυχάδα θυμίζουν σεληνιακό τοπίο, και οφείλουν την ύπαρξή τους στην ηφαιστειακή έκρηξη. Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, βρίσκεται η Κόκκινη παραλία που αποτελεί συναρπαστικό μέρος. Βόρεια από το Καμάρι βρίσκεται η παραλία του Μονόλιθου, η πιο ήσυχη παραλία της Σαντορίνης.

Η Σαντορίνη προσφέρει στον επισκέπτη πολλές και διαφορετικές επιλογές διαμονής που πραγματικά ικανοποιούν κάθε γούστο από οργανωμένο κάμπινγκ μέχρι υπερπολυτελή ξενοδοχεία. Πρώτοι σε προτίμηση είναι οι οικισμοί στο Καμάρι και στην Περίσσα - Περίβολο με ξενοδοχεία, και μια πληθώρα από ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μπορεί επίσης να επιλέξει να μείνει κανείς σε κάποιο παραδοσιακό οικισμό στο εσωτερικό του νησιού. Ότι και να επιλέξει κανείς για τη διαμονή στη Σαντορίνη το σίγουρο είναι ότι θα περάσει αξέχαστες διακοπές.

Η Σαντορίνη προσφέρει όχι μόνο ένα μαγευτικό τοπίο, αλλά και μια αξιοπρεπή νυχτερινή δραστηριότητα και έντονη ζωή, με την πιο ξακουστή περιοχή να είναι τα Φηρά. Μπαράκια, club, μπυραρίες και disco στην πλατεία, πολύ κοντά μεταξύ τους είναι έτοιμα να καλύψουν κάθε γούστο. Για πιο ήσυχες βραδιές υπάρχουν αρκετές καφετέριες, μερικές με ζωντανή μουσική και άλλες με απαλή τζαζ με θέα το Αιγαίο. Υπάρχουν επίσης μέρη με ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη μουσική, κάποια με ζωντανή ορχήστρα, που ζωντανεύουν την ατμόσφαιρα με πολύ χορό.

Κάποια από τα γνωστά τοπικά εδέσματα του νησιού είναι η λευκή μελιτζάνα, τα ντοματάκια, η φάβα, η κάπαρη και το χλωρό τυρί που επιβραβεύουν τους λάτρεις του καλού φαγητού. Το σαντορινιό κρασί που είναι χαρακτηριστικό προϊόν του νησιού οφείλει την καλή του γεύση στο ηφαιστειακό έδαφος. Το ηφαιστειακό τοπίο της Σαντορίνης προσφέρει ένα ενδιαφέρον περιβάλλον για τη γεωργία και το τοπικό κρασί είναι γνωστό παγκοσμίως για την ιδιαίτερη γεύση του. Το vinsanto και το νυχτέρι είναι τα πιο ονομαστά κρασιά της Σαντορίνης, ενώ οι Σαντορινιοί καλλιεργούν κυρίως ποικιλίες λευκού οίνου. Η ζαφορά της Σαντορίνης, ο κρόκος δηλαδή, είναι ένα από τα πιο πολύτιμα τοπικά προϊόντα καθώς παράγεται μόνο σε δύο σημεία του νησιού, στο Ακρωτήρι και στο Εμπορειό. Η Φάβα επίσης είναι ένα από τα τοπικά προϊόντα της Σαντορίνης που καλλιεργείται εδώ και αιώνες.

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Created by