ΣΚΟΠΕΛΟΣ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ - ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Η Σκόπελος είναι ένα από τα νησιά των Βορείων Σποράδων ανάμεσα στην Σκιάθο και την Αλόννησο και θεωρείται το ποιο πράσινο νησί  του Αιγαίου. Η χώρα της Σκοπέλου έχει χαρακτηριστεί από το 1978 ως παραδοσιακός οικισμός λόγω της αρχιτεκτονικής της. Βενετσιάνικες επιρροές, πηλιορείτικος-μακεδονικός, αγροτικός και νεοκλασικός ρυθμός είναι τα χαρακτηριστικά της ενώ τα εσωτερικά των σπιτιών είναι διακοσμημένα με περίτεχνα έπιπλα και πορσελάνες που έφεραν οι ναυτικοί από τα ταξίδια τους. Η ομορφιά του νησιού οδήγησε τους παραγωγούς του Hollywood να γυρίσουν εκεί την ταινία “Mamma Mia”, καθιστώντας το νησί έναν καταξιωμένο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

Η παραλία Καστάνη έγινε γνωστή από την κινηματογραφική ταινία ”Mama Mia” που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τη Μηλιά με την οποία ενώνονται μόνο από ένα μονοπάτι το οποίο περνάει πάνω από τα βράχια. Η καλύτερη παραλία της Σκοπέλου η Μηλιά μία ακτή με βότσαλα, άμμο και πραγματικά κρυστάλλινα νερά περιτριγυρίζεται πράσινο που φτάνει μέχρι την παραλία. Η παραλία Άγιος Ιωάννης αποτελείται από άμμο και πέτρες σε πολλά χρώματα με καταπληκτικό βυθό. Αν ανεβεί κανείς τα 100 σκαλοπάτια θα συναντήσει το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη απ’ όπου η θέα είναι ονειρική. Στη Σκόπελο οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν καταδύσεις, καγιάκ, ιστιοπλοΐα και πολλά άλλα θαλάσσια σπορ.

Το Γλυστέρι είναι ένας όμορφος κολπίσκος με ήσυχα νερά και βότσαλα σε κοντινή απόσταση από την χώρα. Η παραλία Έλιος στο Νέο Κλήμα έχει άμμο και ψιλά βότσαλα είναι οργανωμένη και βρίσκεται 14 χιλ. από την χώρα. Η παραλία Χόβολο με τα ψηλά λευκά βράχια, με τα πεύκα και τα γαλάζια νερά συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. Η παραλία του οικισμού Πάνορμος βρίσκεται στο κέντρο ενός μικρού κολπίσκου και προσφέρει ανεπανάληπτη ομορφιά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Η μαγική παραλία Λιμνονάρι ξεχωρίζει για τα γαλαζοπράσινα νερά, την φυσική ομορφιά και βρίσκεται σε έναν μικρό όρμο στο δρόμο προς των Αγνώντα. Η παραλία Γλυγονέρι γνωστή και ως παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου είναι οργανωμένη, με καθαρά νερά, ενώ αποτελείται από άμμο και αρκετά βότσαλα.

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Created by